Werkwijze

L

Individueel

Ik hecht veel waarde aan een persoonlijke aanpak. In mijn praktijk neem ik tijdens de intake fase ruim de tijd om je goed te leren kennen. We brengen samen in kaart wat je klachten en problemen zijn en daarnaast wil ik meer te weten komen over wie jij bent in de breedste zin van het woord. Daarbij kijk ik ook naar je ontwikkeling, je leefomgeving, je kwaliteiten en je kracht. We onderzoeken samen waarin je bent vastgelopen en waaraan je wilt werken.

Ik werk graag op een analytische en inzichtgevende manier. Door het stellen van de juiste vragen en het spiegelen van jouw gedrag en je hiermee te confronteren probeer ik samen met jou oude patronen te doorbreken. We kijken samen naar je klacht(en), waarbij ik met je wil onderzoeken wat mogelijk onderliggende gedachten en gevoelens zijn die jouw klachten in stand houden. Het leren herkennen en je meer bewust worden van gevoelens, gedachten en patronen van gedrag die samenhangen met jouw klachten is een belangrijke stap in de behandeling. 

Doordat je jezelf beter leert kennen, ben je beter in staat patronen te doorbreken en keuzes te maken. Het is niet altijd gemakkelijk om naar binnen te kijken en stil te staan bij moeilijke gevoelens, of problemen. Als psycholoog ondersteun ik jou in dat proces. 

Ik stel geen diagnose en werk niet met behandelprotocollen. Ik maak in mijn behandelingen gebruik van interventies uit verschillende behandelvormen waarin in geschoold ben. Een behandeling in mijn praktijk is daarmee altijd op maat.

Wanneer ik vermoed dat er sprake is van problematiek die nadere diagnostiek of specialistische behandeling vereist verwijs ik door.

Als je ontevreden bent over mijn dienstverlening of werkwijze laat het dan allereerst aan mij weten, zodat we dit samen kunnen bespreken. Ik hecht veel waarde aan jouw feedback, omdat ik daarvan kan leren. Wil je dit niet, of komen we er samen niet goed uit? In dat geval kan je bemiddeling aanvragen bij de klachtenfunctionaris van de Klachten en Geschillenregeling van P3NL (www.p3nl.nl), waarbij ik ben aangesloten.

L

Relatietherapie

In relatietherapie is jullie relatie de cliënt, tijdens een intakegesprek neem ik uitgebreid de tijd om met jullie naar jullie relatie te kijken. We brengen samen in kaart wat de problemen zijn die jullie binnen de relatie ervaren en wat jullie beide nodig hebben om je weer goed te kunnen voelen in de relatie.

Er is veel aandacht voor jullie unieke relatiedynamiek, zoals deze zich uit in terugkerende interactie- en communicatiepatronen. Wanneer jullie jezelf en elkaar beter leren begrijpen in jullie (emotionele) reacties, zullen jullie beter in staat zijn deze interactiepatronen op te merken en vervolgens te vervangen door een meer constructieve manier van communiceren. Na deze eerste onderzoekende fase zal de focus van de gesprekken meer liggen op het herstellen van de (emotionele) intimiteit binnen jullie relatie.

L

Online afspraken

Online afspraken zijn mogelijk via beveiligd videobellen